EuroVoice - Internationaal Stemmenbureau Home Picture Plant - Graphics, Fotografie en Video Post Productie
Multi Media Matters - Crossmedia Productiebedrijf
RBS/The Producers Workshop - Audio Productie en Post Productie Studio Westmaas - Muziek Opname en Mixage


RBS/The Producers Workshop
Digitale geluidsopnamestudio voor de productie van commercials, soundtracks voor film en video, IVR en voiceprompts, educatieve projecten, audio books, audio voor games, audio voor websites, etc. Al sinds 1975 een begrip voor creatieviteit en kwaliteit. Vrijwel alle reclamebureaus uit Rotterdam en omgeving hebben hier gewerkt aan hun radiocommercials, lieten hier hun opdrachtmuziek maken. Maar ook Amsterdamse reclamebureaus weten de weg naar de Maasstad te vinden, de NOS maakt regelmatig gebruik van de ISDN-faciliteiten voor haar kruisgesprekken tussen Rotterdam en Hilversum. Maar ook buiten Nederland is de studio bekend. Regelmatig worden er via ISDN-verbindingen opnamen gemaakt voor studio’s in vrijwel alle hoofdsteden in Europa en ver daarbuiten. Zo zong super-rapper Coolio na een optreden in Ahoy een aantal tracks voor zijn nieuwe CD in. Die werden aan de andere kant van de lijn (een studio in Los Angeles) diezelfde nacht nog afgemixed. Iets dergelijks gebeurde ook met de zangeres Debby Harry, van de legendarische groep Blondie. Haar kolossale zwarte limousine zou een hele dag drie parkeerplaatsen bezetten. Gelukkig zijn die ruim voldoende voorhanden.

Specialisten
RBS/The Producers Workshop is precies wat de naam suggereert. Dus niet alleen geavanceerde techniek, maar ook veel technische en muzikale kennis en kunde om deze optimaal tot zijn recht te laten komen. Mensenwerk dus.

Kaj van Broekhoven volgde zijn opleiding aan het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam en rondde zijn studie af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam met een MA Global History and International Relations en een Honors Degree program. Zijn afstudeerscriptie werd bekroond met de Ben Pauw Scriptieprijs 2012 door de Beroepsvereniging voor Public Affairs (BVPA). In het kader van zijn studie en interessesfeer heeft Kaj veel ervaring opgedaan in het werken in de lobbysfeer en het uitvoeren van bijkomend onderzoek voor een NGO die zich inzet voor de kansen van jonge kinderen wereldwijd. Voor de Jonge Democraten (D’66) is Kaj actief lid in de regio Rotterdam en onderdeel van de commissie ‘actuele politiek’. Tevens heeft Kaj veel gereisd, wat hem een groot aantal internationale contacten heeft opgeleverd.

Bij de RBS Groep in Rotterdam deed Kaj ervaring op in audiovisuele communicatie en vervult hij de functie van Project Manager. Daarbij komen zijn analytisch denkpatroon, contactuele eigenschappen en probleemoplossende kwaliteiten tot hun recht. Voor Multi Media Matters, het productiebedrijf van de RBS Groep, verzorgt Kaj de research van documentaires.

René van Broekhoven
René van Broekhoven is van huis uit programmamaker en journalist. Communicatief inzicht en tekstvaardigheid zijn zaken die hem dan ook op het lijf geschreven zijn. In de afgelopen decennia heeft hij veel ervaring opgedaan als (stemmen)regisseur en heeft zelf ook vele honderden teksten ingesproken. Zijn technische kennis heeft hij opgedaan tijdens een APRS Course aan de University of Guildford, Surrey en in geluidsopnamestudio's in Nederland en daarbuiten. Deze kennis heeft hij vervolgens decennia lang als vakdocent over het voetlicht gebracht. Ook René is muzikaal en bespeelt een aantal instrumenten (piano, gitaar, slagwerk, zang). Als zodanig is hij jarenlang actief geweest als componist van reclamemuziek voor rtv commercials.

Werken met René betekent dat je als klant niet alleen verzekerd bent van foutloos en communicatief taalgebruik in de op te nemen teksten, maar ook van een optimale performance van de betreffende stemacteur(s).

Faciliteiten
Deze Urei 1178, inmiddels een collectors item, wordt regelmatig ingezet.De DAR Genesis is voorzien van een touchscreen bediening.Nasynchronisatie gebeurt onder meer met deze Sony Betacam SP machine.De Lexicon 224X, nog steeds één van de beste digitale galm-units ter wereld.
Een studio met een digitale mixer kan in een hand omdraai gereed gemaakt worden voor verschillende toepassingen, zoals een kruisgesprek voor de omroep.Pro Tools.Tijd gerelateerde automatisering behoort ook tot de mogelijkheden in deze studio.De monitoring bestaat uit 15 inch speaker systemen van Tannoy.
Techniek